Karin Wyrtz

Hestefysioterapeut

Behandlings eksempler

 

 

 

 

Jeg kom i kontakt med Karin helt tilfældigt. Dette skete fordi jeg til et stævne havde vundet et gavekort til behandling af hest.
Vi fik besøg af Karin, som tilså har min bedste kammerat og træningspartner Atnon (166,5 cm. Dansk Varmblod efter De Noir). Karin fandt nogle små spændinger/låsninger, selvom jeg ikke kunne mærke nogle store problematikker under træning. Hun gjorde mig opmærksom på, at Atnon anatomisk var meget dygtig til selv at kompensere, hvis han oplevede lidt ubehag.
Jeg kunne de følgende dage efter behandlingen mærke mere rygsving, og dette medførte selvfølgelig, at jeg begejstret fortalte alle i stalden, hvem der havde behandlet Atnon. Derfor arrangerede Stald Lindballe (hvor vi er opstaldede) en temaaften med Karin. Sidenhen har vi i stalden haft Karin på besøg et utal af gange, og vi er lige begejstrede hver gang! :)


Atnon har 7-9-13 ikke haft nogle problemer eller ”sygedage”, hvor han har været urent gående, utilpas eller lign. Han er meget arbejdsvillig og fremadgående, og prøver ihærdigt altid at tilfredsstille sin meget perfektionistiske rytter (mig). Han er en meget følsom hest, og derfor er det let at være mig – jeg kan med det samme mærke, når han ikke er, som han ”plejer”. Jeg anvender hestefysioterapeut Karin Wyrtz med jævne mellemrum for at passe og pleje min kammerat, men i den grad også for at forebygge eventuelle skader. Hun hjælper mig med at holde Atnon ”fit for fight”, så jeg kan tage hjem fra stævner med succes og sløjfer. For mig er det enormt vigtigt at give min hest de bedste betingelser, -- han er en atlet, som går på dressurbanerne til distrikts- og landsstævner, og her forlanges øvelser med stor samlings- og sværhedsgrad.
Så tak til Karin!!!!! :)

 

 

 

Et skævt bækken ved første behandlinge og ca 6 måneder senere. Stadig skæv, men en velfungerende ridehest.

 

 

Bevægelsen i hoften på en islænder før og efter behanding -  2 min mellem billederne.

 

To eksempler på forskydninger på hofre-korsbensleddet billeder taget før og efter behandling:

 

To eksempler på låsninger i lænderyggen:

 

 

Stor hævelse i muskel på inderlåret efter spark.

 

Billeder af karpelænd før/efter behandling. Karpe lænd er ikke medfødt og kan hvis det bliver rettet inden den har siddet for længe komme helt væk. I dette tilfælde har hesten gået med karpelænd i flere år og målet er ikke at få karpelænden væk, men at reducerer den og sørge for at hesten har fuld bevægelighed.

 

Læs om:

Hestefysioterapi

Rytterfysioterapi

Genoptræningsplan

Rytterens sæde - set med fysioterapeutens øjne

Dobbelt man - Islandske heste

Du er her: Home Fysioterapi til Hest og Rytter Behandlings eksempler