Karin Wyrtz

Hestefysioterapeut

Icy Comfort

Udviklingen af “Icy comfort”

I mit job som hestefysioterapeut ser jeg rigtig mange islandske heste med sadeltrykninger. Selvfølgelig ser jeg også andre racer med samme problemer, men desværre har de islandske heste langt hyppigere trykninger. Et slag på tasken har ca. to ud af tre islandske heste mærker efter deres sadler. Dette skyldes at langt de fleste islændersadler har paneler lavet af latexskum. Latexskum er meget formstabilt og ændrer sig ikke med tiden eller ved opvarmning. Hvis sadlen passer gør det ikke noget, men de fleste sadler er designet således at vinklen mellem panelerne er meget snæver. Det betyder at rygmuslkerne bliver trykket af kanten af sadelpuden og der opstår en måneformet fordybning i hesten ryg. Problemet bliver selvsagt større hvis hesten er af den mere brede type.

Da mine kunder blev ved med at spørge mig om hvilken islændersadel jeg kunne anbefale, blev Dean Woodward fra Saddle Exchange involveret i problematikken. Dean har over 25 års erfaring med design af sadler til alle typer heste og særligt alle de forskellige engelske pony racer. Islænderens anatomi og udfordringer minder meget om disse. Derfor var Dean Woodward den helt rigtige til opgaven at få konstrueret en sadel som tager hensyn til islænderens korte ryg og samtidig giver plads til at en voksen rytter kan være i sadlen.

 

Icy comfort´s design


Sadlen er lavet så man som rytter får en utrolig tæt kontakt til hesten da sadlen er lavet med mono sadelklapper. Sædet er konstrueret således at rytteren sidder på sine sædeben med begge hofteled frie. Det betyder at rytterens bækken bliver mere bevægeligt og derfor tager bedre imod hesteryggens bevægelser. Sadlen er tænkt som et ergonomisk arbejdsredskab og ikke en behagelig “flyde sofa”. Sadlen fremmer derfor en god opstilling hos rytteren og dermed en bedre kommunikation i ridningen mellem rytter og hest.

 


Icy Comfort kommer som standard i to versioner:

Icy Comfort Report - knæpuden sidder fast og kan ikke ændres.
Pris: £1695,-


Icy comfort report

 


Icy Comfort Cadens - knæpuden er monteret med velkro og kan derfor ændres i størelse og position.
Pris: £1795,-

Icy comfort cadens


Derudover kan sadlen laves i special versioner ved særlige behov. Eksempelvis mere polster i sæde, fladere sæde, længere klapper, større knæpuder eller farvet læder og syninger.